Coaching Creative Companies

projectvoorbeelden

Projectvoorbeelden

advies 2019.jpg
 

Advies & sparring
Als ondernemer heb je wel eens behoefte aan een klankbord of advies. Dan is het prettig om - eenmalig of regelmatig - te spreken over lopende onderwerpen en vragen over ondernemerschap, leiderschap of partnerschap. Ik ben je mentor en sparringpartner.

focus 2019.jpg
 

De focus van je bedrijf
De basis van je bedrijf, ofwel je strategische focus definiëren, samen met je team. Waar sta je voor, wat doe je en voor wie, wat zijn je doelen, wat wil je, hoe doe je dat? Reken voor bureaus twee tot vier dagdelen, voor zelfstandige professionals een à twee dagdelen.

organisatie 2019.jpg
 

Je organisatie op orde
Capaciteitsplanning, personeelsbeleid,  teambuilding, cultuur, zelfsturing, motivatie, staffing, leiderschap, aantrekkelijk werkgeverschap. Onderwerpen waarvan je niet altijd weet hoe ermee om te gaan. Op basis van de laatste inzichten en voorbeelden help ik je met de juiste verbeteringen op ‘t gebied van HR en P&O.

 

Een financieel gezond bedrijf
Hoe stuur je op een duurzaam gezond bedrijf? Forecasting, cashflow, KPI’s, kostenstructuur, projectbudget, verdienmodellen, investeringen en winst zijn zaken waar je grip op moet weten te houden. Ik help je met analyses en beschik over de noodzakelijke kengetallen en tools.

flow 2019.jpg
 

Jouw team in een flow
Lerende organisaties zijn aantoonbaar succesvoller dan conventionele organisaties. Zij leveren maximale waarde en weten hun teamleden te motiveren om zich continue te verbeteren. Ik neem je mee op weg naar de lerende organisatie en help je met de juiste tools en inzichten.

drive 2019.jpg
 

Jouw persoonlijke drive
Wie ben jij, wat zijn je dromen en je drijfveren, je sterktes en je zwaktes? Waar loop je tegenaan, waar word je blij van? Wat betekent dat voor je werk, voor jouw communicatie en de samenwerking met anderen? Reken tot 5 personen een dagdeel, voor grotere teams een hele dag.

ambitie 2019.jpg
 

Maak je ambities waar
Maak aan de hand van het Strategisch Business Model een compleet stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt. Denk aan: marktpositie, communicatie, acquisitie, organisatie en financiën. Reken voor bureaus twee tot vier dagdelen, voor zelfstandige professionals een dagdeel.

acqui marketing 2019.jpg
 

Effectieve marketing & acquisitie
Een heldere marketing- en salesstrategie leidt tot meer continuïteit. Wie is je doelgroep, wat is jouw verhaal? Wordt het koude of warme acquisitie, hoe zorg je ervoor dat je opdrachtgever bij je blijft? Met tips, tricks en strategische inzichten help ik je met het vergroten van je commerciële slagkracht.

 

Een geolied partnerteam
Als partnerteam vorm je de motor van het bureau, het is van levensbelang dat deze lekker draait. Soms zijn er conflicten of loopt het niet optimaal, soms komt er iemand bij, of er gaat iemand weg. Situaties waarbij je iemand aan tafel wil die weet hoe je er samen goed uit komt.

training 2019.jpg
 

Training maakt je team beter
Ik verzorg regelmatig trainingen en workshops over strategie, marketing, acquisitie, accountmanagement, cultuur, learnmanagement, teambuilding en organisatie, die op iedere behoefte en budget kunnen worden afgestemd, zowel voor beroepsorganisaties als in-company.

 
Foto: Gulce Onganer

Foto: Gulce Onganer

 

Thema’s


  • persoonlijk-professionele ontwikkeling

  • leiderschap

  • strategische planning

  • partnerplanning, inkoop, uitkoop en mediation

  • personeel, organisatie en capaciteitsplanning

  • acquisitie, marketing, communicatie, relatiebeheer

  • offertes, contractvorming en financiële planning

  • lean/learn management, de lerende organisatie

In ruim 25 jaar heb ik met een breed scala aan onderwerpen te maken gehad. Ik ken de creatieve industrie en de begrijp de mensen die er werken. De thema’s waarmee ik jou kan helpen zijn:


Het antwoord op jouw vraag ligt dichterbij dan je denkt!


Ries is oprecht betrokken bij het proces, persoonlijk geïnteresseerd en denkt opbouwend mee.
— Jeroen