Coaching Creative Companies

Ries

Ruim 25 jaar in de Creatieve Sector

Als ex-ontwerper en -bureaueigenaar vind ik het iedere dag weer geweldig om met creatieve ondernemers en professionals samen te werken. Ik herken de gedrevenheid en hun passie voor het vak.

Niet lang na mijn studie richtte ik in 1992 MMID full service design team op, samen met Marcel Magermans. MMID is met zo’n 80 medewerkers inmiddels een van de meest succesvolle industrieel ontwerpbureaus van Nederland en Europa.

Sinds 2010 begeleid ik als businesscoach en mentor vele creatieve bureaus en individuele ontwerpers naar een nieuw ambitie- en werkniveau. Verder verzorg ik workshops en trainingen voor beroepsorganisaties en bedrijven. Ook gaf ik vijf jaar les aan de TU Delft.

Van 2014 tot 2018 was ik managing partner bij Kraaijvanger Architects, waar ik het gedachtegoed van de Lerende Organisatie implementeerde. Dit leidde tot een zeer positieve transitie die nog steeds voortduurt. Kraaijvanger groeide in deze periode naar een omvang van 65 mensen.

Opleidingen

  • Rietveld Academie Amsterdam

  • Strategische Marketing ICM

  • Strategisch Design Management HSR

  • Accountmanagement ICM

  • Vastgoedmanagement ASRE

  • Lean- en Learnmanagement ARPA

Ries potret sepia klein flipped.png
Ries heeft enorm veel mensenkennis. Hij weet hoe je een hele diverse groep mensen kunt motiveren. Ries is plezierig om mee te werken, staat positief en open in het leven en wil altijd blijven leren.
Het lukte Ries om teams zelfsturend te maken en een organisatie op te zetten die constant blijft leren. Op het snijvlak van HR, PR, Marketing en commercie legt hij waardevolle kruisverbanden waarmee de organisatie verder wordt geholpen.
— Vincent

Let’s get in touch!

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt over de aanpak van jouw vraag. Daarom nodig ik je uit voor een gratis eerste adviesgesprek om jouw wensen te bespreken.